Pages

11 Ocak 2012 Çarşamba

ÇİĞ BÖREK


Çiğ Börek

MALZEMELER:

çiğ börek tarifi
4 su bardağı un
bir tatlı kaşığı (silme) tuz
su (hamuru için aldığı kadar)
250 kg kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından biraz az karabiber
½ çay bardak su

 

YAPILIŞI:
Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır.
Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.
Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır.
Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.
Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiğböreğin kenarları bir tabakla ya da kapatma tırtılı ile kesilir.
Hazırlanan çiğbörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2–3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.

0 yorum: