Pages

5 Ocak 2012 Perşembe

KABAK DOLMASI

Etli Kabak Dolması

Etli_kabak_dolmasi
.
Etli_kabak_dolmasi3
Malzemeler:
  • 10 tane taze kabak (tokat kabağı olması önemli)
  • iç malzeme:
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet iri kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
  • 150-200gr kıyma
Hazırlanması:
  1. Pirinçleri yıkayın. Kuru soğanları yemeklik doğrayın. Maydanozları doğrayın. Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirin.
  2. İç malzeme kenarda beklerken kabakları yıkayıp üzerlerini çizin. (biz limon kabuğu soyma aletini kullandık, o yoksa çatal kullanabilir veya alacalı soyabilirsiniz.) Kabakların tepelerini şapka şeklinde kesip kenara alın. Bir çay kaşığı yardımıyla kabakların içlerini oyun. Oyduğunuz kabakların içlerine tuz serpin.
  3. Hazırladığınız içi, üzerlerinde yarım santimlik boşluk kalacak şekilde (bir domates dilimi sığmalı) kabaklara doldurun.
  4. Üzerlerine birer dilim domates koyup ayırdığınız kabak tepelerini (şapkaları) üzerlerine kapatın ve boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin.
  5. Yarım yemek kaşığı salçayı biraz kaynamış suda ezip tencereye ekleyin. Tencerenin tabanından 2 patmak yüksekliğe çıkacak kadar kaynamış su ilave edip kısık ateşte yarım saat pişirin.
Etli_kabak_dolmasi2
Dolma içi piştiyse kabaklar da pişmiş demektir. Yemeğinizi tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve arzuya göre dereotu ile servis yapın

0 yorum: