Pages

26 Ocak 2012 Perşembe

KARALAHANA DOLMASI

karadeniz usulü karalahana sarması

Karadeniz_usulu_karalahana
malzemeler:
  • 4 bağ karalahana
  • 4 baş kuru soğan
  • 1 kg dolmalık kıyma (normalden biraz daha yağlı)
  • 1 su bardağı pirinç
  • yarım su bardağı su
  • karabiber
  • tuz
  • 3-4 parça kuzu kemiği
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
hazırlanması:
  1. lahanaları haşlayıp süzün.  kıymayı, karabiberi, tuzu, doğranmış soğanı, pirinci, yarım su bardağı suyu karıştırıp yoğurun.
  2. lahanalara harçtan koyup sarın. tencerenin dibine kemikleri koyun. sarmaları düzensiz bir biçimde tencereye koyun. (tek sıra dizmeyip sardıkça tencereye atın) en üste tereyağını koyup yağ eriyene kadar birkaç dakika pişirin. yağ eriyince 2 su bardağı suyu ekleyip dolmalar tamamen pişene kadar pişirin.

0 yorum: