Pages

9 Ocak 2012 Pazartesi

PIRASA DOLMASI

Zeytinyağlı Pırasa Dolması





Malzemeler;

  • 5-6 kalın pırasa, ince uç kısımları kesilmiş

  • Zeytinyağlı Dolma Harcı

    Hazırlanışı;
    1. Pırasaları yıkadıktan sonra 6-7 santim uzunluğunda kesin ve bir tencerede biraz yumuşayıp yaprakları bir birinden ayrılıncaya kadar haşlayın, yaklaşık 10-15 dk.
    2. Haşlanmış pırasaları süzün ve 6-7 cmlik parçalardan birini alın bir kenarından içeri doğru parmağınızla itin içindeki katmanları kolayca bozulmadan boru şeklinde çıkacaktır.
    3. Harcı pırasalara doldurup yatay olarak pişireceğiniz tencereye dizin.
    4. Bu işlem bitince ısıya dayanıklı bir pasta tabağını ters çevirerek dolmaların üzerine kapatın. Dolmaların üstünü 2 parmak geçicek kadar su koyup kapağını kapatın ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Limonla servis yapın.

  • 0 yorum: