Pages

4 Ocak 2012 Çarşamba

POĞAÇA






Evde poğaça yapımı: Maya, süt ve şekeri karıştırıyoruz.Yağı ve yumurta akını ekliyoruz.Yumurtanın sarısını üzeri için ayırıyoruz.Tuz ve unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlıyoruz. Hamuru 1 saat sıcak ortamda dinlendiriyoruz.10 eşit parçaya ayırıp merdaneyle el biçiminde uzunlamasına açıyoruz. Peynir içini koyup bıçakla diğer ucuna 4 kesik atıyoruz.Rulo şeklinde sarıp şeritleri üste kalacak şekilde yağlı kagıda diziyoruz.Yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz.
bir subardagıdağı ılık süt
20 gr yaş maya
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3 su bardağı un
150 gr beyaz peynir
Susam

0 yorum: