Pages

5 Ocak 2012 Perşembe

VELİBAH

Velibah Tarifi

velibah tarifi
velibah tarifi
Malzemeler
4-5 su bardağı un
1-2 su bardağı ılık su
1 paket tek kullanımlık maya(dr oether)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
iç malzemeleri
2-3 adet haşlanmış  patates rendelenecek
1-2 kaşık sıvı yağ
tuz, karabiber
Hazırlanışı
Un, su ,tuz, şeker ,maya ile çok katı olmayacak şekilde hamur yapılır. Hamur mayalandıktan sonra,mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır, bezeler biraz açılır, hamurun ortasına patatesli harç top şeklinde koyulur. Hamur kenarlarından toplanarak ortada birleştirilir, elle bastırılıp oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açılır. Saç veya tavada pişirilip önlü arkalı tereyağ veya margarin sürülür.
patatesli çörek

0 yorum: